Hozzávalók:
- bármilyen hús, nyersen-frissen vásárolt húsféleség vagy belsőség. Lehet csirke, disznó, marha, hal, liba, lúd.
- bármilyen otthon fellelhető friss zöldség például: répa, fehérrépa, karalábé, krumpli, kukorica, zeller.
- bármilyen gabonaféle: kenyér, rizs, barnarizs, árpa, zab, búza.
Tetszés szerinti arányban keverhetjük a hozzávalókat. A mennyiségeket a kutya mérete, és tápanyagigénye alapján határozzuk meg.
Elkészítése:
Húst kevés vízben megfőzzük, hozzáadjuk a zöldségeket, a rizst/kenyeret (vagy tetszés szerinti gabonaterméket).
Gyakorlatilag sűrű húslevest készítünk, majd hozzáadjuk a kenyeret, rizst, vagy más készre főzött gabonát.
Nagyon fontos!
- Sose adjunk forró ételt a kutyának!
- Ne fűszerezzük a kutyának készített ételt!
Bonusz tipp!
- A húst ne főzzük meg annyira, mintha saját részre készítenénk, hogy benne maradjanak az értékes tápanyagok.
- Ízletesebbé tehetjük zsiradék hozzáadásával.
- Mindig frissen készítsük!
- Ha a hús nem csirke, hagyjuk benne a csontot, így nem lesz gond a kutya bűzmirigyeivel.